Koltuk Nasıl Temizlenir?
Koltuk temizlemenin en önemli püf noktası vakum dur. Yani hava emişi yapmaktır. Çünkü koltuk yıkanırken ortamdan suyu uzaklaştırmanın başka bir yolu yoktur. Su olmadan kuru olarak koltuk temizlenemez. Yüzeysel olarak temizlense dahi kumaş altına ulaşılıp temizlenemez. Koltuklarımızda sadece yüzeysel değil alt katmanlarda da kirlilik vardır.
Deterjanlı su koltuğa püskürtülüp uzun süre beklemeden vakum makinesi ile çektirilmesi gerekir. Beklenirse su sünger içlerine doğru hareket edebilir. İşinin uzmanı olan bir koltuk yıkamacı bu dengeyi iyi ayarlar.
Deterjanlı su içerisindeki yüzey aktif maddeler sayesinde kumaş lifleri arasına hızla nüfuz eder. Yumuşayan kirler vakum makinesi ile alınır. Bu çok etkili bir yöntemdir.
Çektirme işlemleri bitince bazı lekeler hala kalabilir. Ağır yağ, katran, asfalt, mum, oje, tükenmez kalem boyası ve diğer boyalar çektirme işlemi ve normal koltuk şampuanı ile yapılan yıkamada çıkmazlar. Bu lekeler için her birinin çözücüsü kullanılarak koltuk yıkama makinesi ile yıkanmalıdır.
Evde koltuk temizleme yapılırken yerler fazlaca su olabilir. Yerde ki sular uzun zaman geçmeden ve alt katmanlara ulaşmadan giderilmelidir. Evde koltuk yıkama yaklaşık iki saat alır.
Araç koltukları yıkanırken suyun zarar vereceği yerler kapatılmalıdır. Araç koltuklarında elektronik sistem varsa dikkat edilmelidir.
Aracımızın koltuğunu kendimiz temizlemek istersek bir elektrikli süpürge ile çektirebiliriz. Çektirmezsek hare kalır. Unutulmamalıdır ki hiçbir deterjan sihirli değildir. Dokunduğunda kir yok olmaz. Deterjan suyun kir sökmesine yardımcı bir malzemedir. Asıl işi su yapar.
Kosla, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi zararlı malzemeler koltuk temizlemede kullanılmamalıdır. Koltuklara asla kullanılmayacak şey kosladır.
Profesyonel destek almak için bize ulaşın.